Documents

Aquí presentem una sèrie de materials que volem compartir amb vosaltres. Es tracta d’una selecció dels documents que estem utilitzant per aprofundir en el coneixement dels nostres 40 anys d’història. Uns textos que ens ajuden a comprendre les dinàmiques socials, polítiques i culturals que han contribuït al sorgiment i evolució de l’Ateneu Popular 9 Barris. Cada lliurament ha anat precedit per una petita introducció que permet situar el document en el context de la història recent de Barcelona. Esperem que sigui del vostre interès, perquè creiem que val la pena conèixer a fons el que estem celebrant en aquest 40è aniversari.

 

Permalink

30 hores de Cultura

30 hores de Cultura

Per tal de complementar la informació sobre el que va suposar la celebració de la primera edició del festival de les 30 hores a l’Ateneu Popular 9 Barris, els dies 4 i 5 de juny de 1977, publiquem una valoració escrita de l’esdeveniment que hem trobat al nostre arxiu.
Permalink

Els veïns actuen. Destrucció de la planta asfáltica

Els veïns actuen. Destrucció de la planta asfáltica

L'acció directa, massiva i entusiasta que va destruir la Planta Asfàltica, no només va aplanar el camí per a la creació del Ateneu Popular. També va mostrar als governants de llavors fins a quin punt els veïns d'aquests barris oblidats i lluitadors, estàvem ferms i organitzats en el nostre propòsit de no consentir més abusos