La creació en 1980 de la Cultura va de Festa en el Parc de la Guinueta per part de l’escola d’adults Paulo Freire, amb l’objectiu de mostrar els tallers de l’escola al carrer, va suposar un pas important en la consolidació d’una nova dinàmica cultural en Nou Barris. L’Ateneu va participar activament en aquesta iniciativa a partir de 1982, col·laborant en les cercaviles, correfocs, focs artificials, el bar, etc.

Internament es va anar consolidant l’assemblea dels dimecres com a espai de gestió del projecte. Des d’allí es va definir la necessitat de donar a conèixer a l’Ateneu i les seves activitats als barris, així com la col·laboració amb altres entitats, potenciant les festes populars i continuant amb la reivindicació d’un nou edifici. En aquells dies es va començar a donar espai a grups de diables, tallers de serigrafia, de teatre, expressió corporal i animació i també es va començar a realitzar el Taller Popular d’art.

L’Ateneu seguirà acollint diverses activitats culturals dirigides a tot tipus de públic, al mateix temps que s’apostava amb força per incidir en el moviment cultural de la zona.Air Jordan XI 11 High