Amb el nou segle, l’Ateneu va continuar amb una aposta cultural molt potent. La seva programació l’any 2000 és un reflex de les línies que s’havien anat traçant els anys anteriors: els combinats de Circ, el Premi Coreogràfic, les trobades anuals de motociclistes, la Setmana Poètica, el Festival de màgia…
Dins de la dinàmica quotidiana del projecte el Consell de grups intenta estructurar l’enorme diversitat de grups que participaven, grups com la comparsa «Camaleón», el grup de teatre «La Tabarra», els Diables de Nou Barris, «Amb Ulls d’Infant».
Aquell any es consolida el projecte de formació de les arts del circ en el qual participen juntes l’Associació Bidó de Nou Barris i l’Associació de Circ Rogelio Rivel. A mesura que avança el curs de l’Escola Rogelio Rivel comença a perfilar-se el projecte de formació de Circ, portant a terme per les dues entitats diferenciades: l’Associació de Circ Rogelio Rivel i Bidó de Nou barris. El projecte de Formació de les arts del Circ sorgeix doncs com una proposta de formació base, amb la intenció d’anar més enllà d’una única escola. La instal·lació aquell any d’una carpa de circ al setembre va ajudar molt també a descongestionar la saturació de l’espai que es vivia dins de l’Ateneu. Fruit de les negociacions amb les administracions per aconseguir el reconeixement de la formació de circ com a grau educatiu, es van cedir per al moment els terrenys al costat de l’Ateneu per poder instal·lar la nova i desitjada carpa de circ.
Aquell any el reconeixement institucional creixent del circ es va plasmar en la menció especial dins del Premi Ciutat de Barcelona 1999, menció d’Arts Escèniques a l’Associació de Circ de Catalunya, amb seu a l’Ateneu.
El 2000 Lluis Llach feia un preciós concert dins de la cinquena edició de la Setmana Poètica presentant el seu nou àlbum Nu. La celebració del dia de la dona treballadora no va faltar un cop més al març, com tampoc la participació en la primavera a La Cultura va de Festa, que aquell any va complir 20 anys de vida.
Dins de l’espai es van continuar realitzant tallers diversos, els quals es va anar circumscrivint més a l’àmbit del circ. És important destacar com aquell any 2000 des de l’Ateneu es va col·laborar amb la realització del taller de circ-teatre al barri de Boris Vega en Estelí (Nicaragua) juntament amb l’Associació catalana de Solidaritat amb Nicaragua i Centreamèrica i amb Pallassos sense Fronteres, una iniciativa que continuaria durant alguns anys.
A mesura que la part de creació anava agafant més pes, quan va arribar l’hivern des de l’Ateneu van sortir dues importants propostes creatives per al nadal del 2000. A més del ja tradicional Circ d’Hivern, que aquell any es va anomenar «La terra és blava com una taronja», es faria «A banda» una co-producció circense amb el Teatre Nacional de Catalunya. Aquest fet va coincidir amb algunes de les propostes que van sorgir com a resultat d’una assemblea realitzada el 5 de novembre, en la qual unes 37 persones van debatre al voltant d’un document presentat pel Consell Associatiu i anomenat: «2001-2008 un projecte de futur». Aquesta proposta es va fer amb la intenció de marcar els eixos col·lectius en el futur de l’Ateneu. Una de les propostes més populars va ser la d’impulsar la creació d’una oficina de producció i assessorament artístic de l’Ateneu, que contribueixi a l’autofinançament del projecte. El segle que tot just acabava de començar donaria la possibilitat de desenvolupar aquesta línia de treball.Lunarcharge Premium
Deje su comentario