El 2006 va significar l’any del reconeixement de la tasca de producció artística de l’Ateneu, fonamentalment el Cirkus Klezmer i el Rodo. De fet, el 10è Circ d’Hivern, Rodo, va ser mereixedor del Premi Nacional de Circ 2006, atorgat per la Generalitat de Catalunya i del Premi a la creativitat de les Arts Escèniques, atorgat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. Aquell any l’Ateneu va tenir, per primera vegada, presencia amb les seves produccions als festivals Grecs, Temporada Alta i a la Fira de Tàrrega. L’oficina de producció va viure una època daurada amb encàrrecs d’espectacles com el que es va fer a la tardor amb motiu de l’exposició «Picasso i el Circ». Aquell any es va arribar al número 30 de Combinats de Circ.La política social i cultural de l’Ajuntament impactaria negativament en el teixit cultural de la ciutat. El 2006 van començar les protestes contra la Llei cívica que es va aprovar aquell any i que suposaria una reducció de la presència de l’art i la cultura als carrers de Barcelona. El desallotjament el 20 de novembre de la Makabra, un centre social okupat, va posar de manifest l’absència d’espais de creació cultural en la ciutat. L’Ateneu va acollir i donar suport a la Makabra al mateix temps que era considerat pels representants polítics del mateix Ajuntament com un model de creació artística i cultural a seguir.

La crisi per esgotament de l’Ateneu es va anar superant amb l’ampliació de l’aportació de diners públics, el que va promoure una possibilitat de major professionalització de l’equip de treballadors mitjançant noves contractacions. Fruit d’aquesta situació es va signar el 2006 el Conveni de Treballadors de l’Ateneu.

El 2006 es va commemorar a l’Ateneu el 75 aniversari de la proclamació de la Segona República, reivindicant la influència d’aquesta en la configuració de models polítics, socials i culturals propers als valors defensats per l’Ateneu. Són aquests valors els que van portar a recolzar al barri l’okupació del taller d’autor reparació de bicis, Biciosxs, o a organitzar en col·laboració amb moltes altres entitats i col·lectius del barri i de Barcelona un concert al camp de futbol de la Muntanyesa en solidaritat amb els empresonats a Atenco (Mexic) que va congregar a més de 8.000 persones.


La línia de programació d’aquell intens any va portar tant a gent com Miguel Poveda al març, com a desenvolupar amb els nois del barri tallers i trobades de rap que van donar espai a la creativitat dels joves de l’entorn. El 2006 es va organitzar dos tallers de teatre que va fer sorgir l’Escola Popular de teatre de l’Ateneu i a l’octubre, amb la inauguració de la temporada 2006-2007 se celebra la segona Foliada en l’Ateneu popular.

Dins de l’apartat de formació, el 2006 es va desenvolupar un curs de circ amb els alumnes del centre ocupacional públic de Can Carreras, gent amb diversos graus de diversitat funcional que va tenir el nom de «Els dimarts fem circ» i que va ampliar l’oferta formativa d’un element que seria cada cop més important a partir de llavors, l’aposta pel Circ Social.Nike Hyperdunk 2018