Després de tres anys de rodatge amb el nou edifici de l’Ateneu, una gran quantitat de grups donaven vida a l’equipament, que es trobava molt estructurat, amb una gestora i una comissió de programació molt potent i moltíssima activitat. És en aquest context en el qual va aparèixer la proposta d’acollir la Caravanna des Quartiers, un projecte cultural que havia nascut en els banlieus francesos el 1989 amb l’objectiu de portar la cultura als barris perifèrics de les ciutats europees. La Coordinadora Cultural de 9 Barris, zona centre, va ser l’encarregada de contactar amb aquesta organització i portar la proposta al barri, convidant-les a participar en l’edició de la Cultura va de Festa de 1997. A la primavera de 1998 van apostar per convertir el parc de Roquetes i l’Ateneu en l’escenari de les tres festes que es van sumar per donar vida i contingut a la Caravana de Cultures: La Caravanne des Quartiers, la 7ª Festa del Circ i La Cultura va de Festa, la tradicional fira d’entitats de Nou Barris que donis de 1980 es celebra cada any al Parc de la Guineueta. Va ser tot un esdeveniment popular i massiu, una mescla de cultures, on Nou Barris va irradiar i va mostrar a la ciutat alguna cosa que no succeïa des de les 30 hores, un esperit d’innovació, participació i construcció col·lectiva.

Per altra banda, a la tardor es va realitzar la trobada de Trans Europe Halls, xarxa de centres culturals independents i alternatius de la qual formava part l’Ateneu des de 1997. Va suposar una ocasió de presentar el projecte de l’Ateneu a la resta de centres culturals presents, ja que paral·lelament als contactes exteriors, s’havia desenvolupat un procés intern dintre l’Ateneu d’acceptació de l’interès per tenir una línia o enfocament internacional a la tasca del projecte.

Passos importants en la dinàmica cultural va ser l’aposta per la dansa, amb la celebració del primer premi coreogràfic de dansa, un certamen que es repetirà durant els següents anys. D’altra banda cal destacar la realització, el 4 d’abril, del 1º Campionat Nacional de Break Dance en l’Ateneu, la Lunatik Jam. Va ser tot un esdeveniment en el qual van participar prop de 1000 persones i l’expressió de noves expressions artístiques que anaven guanyant presència a la ciutat. Aquesta línia de programació tan eclèctica permetia d’altra banda que en el transcurs de la 3ª Setmana Poètica d’aquest any pogués escoltar-se el mes anterior les lectures de poemes de Jose Agustín Goytisolo o l’actuació de Pau Riba i Jaume Sisa. Per la seva banda, el flamenc de El Cabrero arribaria al setembre i Mayte Martin tornaria a l’octubre a cantar a l’Ateneu vint-i-dos anys més tard d’haver pujat a l’escenari de les 30 hores en 1977 amb catorze anys. Arribat desembre el Planeta de Zog seria el nom de la producció d’aquest any pel Circ d’Hivern.

Air Jordan XI 11 Low