Des de que al 1970 fos creada oficialment a Trinitat Nova l’Associació de Veïns de 9 Barris, amb una representació inicial de nou barris obrers de l’extrem nord de Barcelona, els veïns comencem un cicle de lluites per millorar la vida del nostre territori, oblidat per tots els ajuntaments de la dictadura.

En el cas concret de Roquetes, les lluites per aconseguir l’ambulatori mèdic van tenir una especial rellevància fins que finalment es va aconseguir al 1976. Es va tractar d’un equipament amb uns bons serveis i una qualitat en l’atenció als usuaris molt alta. Per aconseguir-ho va ser fonamental el treball de les vocalies de salut de l’associació de veïns i la participació activa de moltes persones, mostra de l’alt grau de consciència que existia entorn de la importància de la salut.

L’instal·lació a l’any 1976 d’una planta de producció d’asfalt tocant als barris de Roquetes i Trinitat Nova, per subministrar material a les obres de cobriment dels futurs cinturons de ronda, va indignar el veïnat. Aquesta indústria tant contaminant, ocupava terrenys considerats forestals, incomplint a més la normativa legal degut a la proximitat dels habitatges.Air Jordan 1